Lezing over de vroegere Middelhorst

Lezing over de vroegere Middelhorst

Op dinsdagavond  13 januari j.l. heeft onze penningmeester, de heer Henk Bazuin, een lezing gehouden voor de dames van de Passage, afdeling Oosterhaar. Het onderwerp was " Van Middelhorst tot Oosterhaar en van buitengebied tot woongebied ".
Aan de hand van kaarten en foto's heeft de heer Bazuin verteld over het gebied van het buitenhuis de Middelhorst, zijn bewoners en de bijbehorende boerderijen en eendenkooien.
Het tweede gedeelte, na de pauze, was een wandeling door de gehele wijk Oosterhaar, het vroegere Middelhorst. Er werden veel foto's van vroeger maar ook van het heden vertoond.
Het is een boeiende avond geworden waar een 50-tal dames met volle teugen hebben genoten.

Old Go

De Harense Kring Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

(Mede-)Organisatie Open Monumentendag en Dag van de Harense Geschiedenis

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00u bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar . Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden? U kunt zich aanmelden door middel van het aanmeldingsformulier (zie onder vereniging-lidmaatschap). 

Heeft u een algemene vraag of opmerking? Stuur een mailtje naar

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud en/of de website? Stuur een mailtje naar

Heeft u een vraag of opmerking over de website? Stuur een mailtje naar