Doe mee met de culturele fietstocht op 22 juni!

Doe mee met de culturele fietstocht op 22 juni!

Op zaterdag 22 juni 2013 vindt het fietsfestival Op je fiets plaats. Het Op je fiets festival brengt je naar onbekende, maar ongekend mooie locaties in de gemeenten Haren, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren die op die dag het podium en decor zijn voor kunstenaars, culturele instellingen en verenigingen.

Dankzij de verschillende optredens wordt het publiek uitgedaagd op een andere manier naar de eigen omgeving te kijken en zich af te vragen: wat heeft zich hier ooit afgespeeld?
Dan wordt duidelijk dat borgen, kerken, poldermolens en natuurgebieden in de regio Gorecht+ allemaal één ding gemeen hebben: ze vinden hun historie in de vervening van het laagveen. Een geschiedenis die nog altijd terug te vinden is in het landschap.

U kunt uw route kiezen op de website van Op je fiets of uw eigen route samen stellen aan de hand van de fietsknooppunten. Deelname is gratis, maar met het programmaboekje van €2,- in de hand, weet u waar en wanneer de optredens plaatsvinden.
Het startpunt in Haren is het bezoekerscentrum van Klooster Yesse in Essen, waar om 10.30 uur ook de officiële aftrap van het festival zal plaatsvinden. In Haren gaat de route o.a. langs het paviljoen Sasenhein, orchideeënkwekerij Reinhart, de Tiehof in Onnen, huize Weltevreden in Glimmen en palinghandel Vos aan het Zuidlaardermeer.
Aan het eind van de middag zal in Westerbroek de eindmanifestatie plaatsvinden. Daar zal bij het dorpshuis om 15.30 en 16.30 uur de rederijkers kamer V.I.O.L.E.R.I.A. het Wagenspel van Westerbroek presenteren. Het beloofd een passend eind te worden van een mooie dag.

Old Go

De Harense Kring Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

(Mede-)Organisatie Open Monumentendag en Dag van de Harense Geschiedenis

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00u bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar . Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden? U kunt zich aanmelden door middel van het aanmeldingsformulier (zie onder vereniging-lidmaatschap). 

Heeft u een algemene vraag of opmerking? Stuur een mailtje naar

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud en/of de website? Stuur een mailtje naar

Heeft u een vraag of opmerking over de website? Stuur een mailtje naar