Doe mee met de culturele fietstocht op 22 juni!

Op zaterdag 22 juni 2013 vindt het fietsfestival Op je fiets plaats. Het Op je fiets festival brengt je naar onbekende, maar ongekend mooie locaties in de gemeenten Haren, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren die op die dag het podium en decor zijn voor kunstenaars, culturele instellingen en verenigingen.

Dankzij de verschillende optredens wordt het publiek uitgedaagd op een andere manier naar de eigen omgeving te kijken en zich af te vragen: wat heeft zich hier ooit afgespeeld?
Dan wordt duidelijk dat borgen, kerken, poldermolens en natuurgebieden in de regio Gorecht+ allemaal één ding gemeen hebben: ze vinden hun historie in de vervening van het laagveen. Een geschiedenis die nog altijd terug te vinden is in het landschap.

U kunt uw route kiezen op de website van Op je fiets of uw eigen route samen stellen aan de hand van de fietsknooppunten. Deelname is gratis, maar met het programmaboekje van €2,- in de hand, weet u waar en wanneer de optredens plaatsvinden.
Het startpunt in Haren is het bezoekerscentrum van Klooster Yesse in Essen, waar om 10.30 uur ook de officiële aftrap van het festival zal plaatsvinden. In Haren gaat de route o.a. langs het paviljoen Sasenhein, orchideeënkwekerij Reinhart, de Tiehof in Onnen, huize Weltevreden in Glimmen en palinghandel Vos aan het Zuidlaardermeer.
Aan het eind van de middag zal in Westerbroek de eindmanifestatie plaatsvinden. Daar zal bij het dorpshuis om 15.30 en 16.30 uur de rederijkers kamer V.I.O.L.E.R.I.A. het Wagenspel van Westerbroek presenteren. Het beloofd een passend eind te worden van een mooie dag.