Excursie Voorveld en omgeving mei 2014

Voorveld. Op zaterdag 17 mei staat een excursie gepland. Deze keer gaan we naar Harenermolen. Plaats van samenkomst is de parkeerplaats achter het huis Voorveld, Rijksstraatweg 361 op het landgoed De Vijverberg. Tijdstip van samenkomst 14.00 uur.

We mogen hier de achterkant van de ons welbekende huizen (eens in gebruik bij het Liudger Convict als opleidingscentrum voor priesters en tevens internaat) eens aanschouwen en een wandeling maken door de prachtige tuinen en bospartijen van dit landgoed.
Van hieruit maken we een korte wandeling langs de Rijksstraatweg naar de voormalige renbaan aan diezelfde straat. Vervolgens gaan we ook een kijkje nemen bij de manege, gelegen aan de Viaductweg. Deze manege is meer dan 100 jaar oud en is een rijksmonument.
Leden en donateurs van Old Go zijn van harte uitgenodigd. Andere belangstellenden zijn uiteraard ook welkom, van hen wordt een bijdrage van € 2.= gevraagd.
We besluiten de middag om ca. 16.00 uur en bij goed weer kunnen we, voor degene die dat willen, napraten op het terras van Sassenhein in Haren.