Excursie Mikkelhorst mei 2012

Op zaterdag 12 mei 2012 vindt de jaarlijkse Old Go-excursie plaats. Bij deze excursie wandelen we door het gebied waar het buitenhuis de “Mikkelhorst” heeft gestaan. We worden rondgeleid door twee gidsen: de heren Sluurman en Bazuin.

De heer Sluurman woont al tientallen jaren in dit gebied en heeft de nieuwe wijk de Mikkelhorst zien ontstaan. De heer Bazuin is geboren aan de Mellenssteeg en heeft de hele geschiedenis van het Buitenhuis en alle boerderijen die in de wijk de Middelhorst hebben gestaan, uitgeplozen.

Het belooft een boeiende excursie te worden. We gaan op zoek naar de resten die er nog zijn van het oude buitenhuis. We horen van de bewoners die er vanaf begin 17e eeuw hebben gewoond. Over de tuinmanswoning, het koetshuis. Over het ontstaan van de nieuwe wijk en over de boerderijen die in omgeving stonden.

Om 14.00 uur verzamelen voor het hek van de Zorgboerderij De Mikkelhorst, Klaverlaan 37, Haren. Om 15.30 uur eindigt de rondleiding. Er is dan gelegenheid tot napraten in de Zorgboerderij.
Leden gratis, niet leden € 2.