Bustocht Molenmuseum De Wachter op 22 oktober 2022

Bustocht Molenmuseum De Wachter op 22 oktober 2022

Dat was nog even spannend. Het bestuur van Old Go had voor de maand november 2022 een bustocht naar het molenmuseum De Wachter in Zuidlaren in de planning staan, maar op 13 oktober 2022 bleek, dat door de beschikbaarheid van de bus en de sluiting van het museum in de wintermaanden maar één datum overbleef: 22 oktober. Dat betekende voor organisator en bestuurslid Henk Bazuin een haastklus. Hij heeft zich voortreffelijk van die taak gekweten. Dertig leden van Old Go beleefden een erg leuke en interessante middag. Onderweg naar Zuidlaren vertelde Henk op een aantal plaatsen de nodige wetenswaardigheden en het molenmuseum bleek een bezoek meer dan waard. “Dat moeten jullie vaker doen”, kreeg het bestuur te horen. Aan Henk Bazuin zal dat niet liggen. Op de foto staat hij na afloop van de excursie tevreden voor de bus.

 

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl