Foto's bezoek koningin Beatrix aan Haren, 30 april 1990

Drieëntwintig jaar geleden, op 30 april 1990, bracht koningin Beatrix een bezoek aan de gemeente Haren. Burgemeester Weide schreef toen over haar bezoek in het programmaboekje: 'Wij mogen ons zeer vereerd voelen dat onze geliefde Koningin Beatrix, dit jaar 10 jaar op de troon, samen met haar familie, 30 april 1990, een gedeelte van de feestelijkheden in Haren zullen bijwonen.'

Naast het bezoek van de koningin, was het in Haren die dag ook ‘gewoon’ koninginnedag. De festiviteiten begonnen met een viswedstrijd voor alle leeftijden in het Boeremapark. Ook waren er de gehele dag verschillende muzikale rondgangen door de gemeente.

Het koninklijk gezelschap kwam rond 12.00 uur aan op het station van Haren, waarna ze met koetsen naar het centrum van het dorp werden gereden. Halverwege de Kerkstraat gingen ze lopend verder, via de Rijksstraatweg richting het Raadhuisplein. Onderweg stond men stil bij de verschillende activiteiten, waarbij de koningin uitleg kreeg van de burgemeester en inwoners.
Rond 13.00 uur kwam het gezelschap aan bij het gemeentehuis, waar de burgemeester de koningin kort toesprak vanaf het balkon. Dit was het einde van het koninklijk bezoek aan Haren, waarna de inwoners van de gemeente nog doorfeestten.

Ondanks dat het digitale tijdperk in 1990 nog niet was aangebroken, stonden er die dag toch heel veel mensen met fototoestellen en camera's langs de kant van de weg, om de bijzondere gebeurtenissen vast te leggen. Ter gelegenheid van het aftreden van koningin Beatrix op 30 april 2013, deed Old Go een oproep voor foto's van die dag.