Aankondiging lezing oude zwembaden

Sinds enige weken is er een kleine initiatiefgroep druk in de weer een verhalenavond te organiseren over oude zwembaden in Haren.
Henk Bazuin van de Harense Historische Kring Old Go verzamelt de eerste foto's. In het boek Glimmen, Dorp tussen Drentse A & Hondsrug van Willem Rutgers kwam hij al een hele fraaie tegen.
'Maar waarschijnlijk hebben mensen nog wel meer foto's. En daar zijn we naar op zoek', aldus Eppo van Koldam van de gemeente Haren. 'Het praat zoveel makkelijker als je er een beeld bij hebt.' Want gesproken moet er inderdaad. Het is tenslotte een verhalenavond.
Hein Bekenkamp: 'Ik ga mijn best doen om de verhalen los te krijgen, als dat überhaupt nodig is. Want de eerste signalen die wij binnen krijgen, wijzen er op dat we hier een nog erg levende collectieve herinnering hebben aangeboord'.
De Harener historicus en filmmaker Anne van Slageren van Andere Vertoningen zorgt voor een visuele introductie en dat alle verhalen en foto's worden vastgelegd.
Anne van Slageren: 'Het gaat ook om het Scharlakenbad, inclusief het oude buitenbad. En natuurlijk de zwemplekken in het Paterswoldse meer. Kent iemand bijvoorbeeld nog het "dubbeltjesland"?'
Vanwaar al die drukte rond zwembaden? Heeft dit te maken met de sluiting en binnenkort heropening van het binnenbad van het Scharlakenhof?
'Net als vele Hareners juich ik de heropening van ons zwembad toe', zegt Anne van Slageren. 'Dit initiatief staat hier los van. Gegrepen door de restanten van het oude buitenbad (naast het Scharlakenbos) ben ik aan het proberen of we daar een theater/film voorstelling kunnen maken over zwemmen vroeger in onze gemeente. Een project voor en met Hareners. Deze verhalenavond is daarvoor een eerste initiatief. Als dat gaat zorgen voor extra veel gebruik van ons opgeknapte zwembad, zou dat natuurlijk ook prachtig zijn.'

De verhalenavond vindt plaats op donderdag 10 oktober in de kantine van het Scharlakenhof. Geertsemaweg 3 in Haren. De toegang is gratis.
Deur open: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Einde: 22/00 uur
De initiatiefgroep is buitengewoon geïnteresseerd in uw oude foto's, ansichten of eventueel filmpjes.
Voor vragen: