Verhalenavond op 16 maart

De Projectgroep Zwembadverhalen en de Stichting Gedeelde Verhalen organiseren op 16 maart een verhalenavond in de kantine van de Sporthal Scharlakenhof.
Dit is de tweede avond in Haren. De eerste verhalenavond was in oktober 2013, voorzag duidelijk in een behoefte en bleek een feest der herkenning.
Deze tweede verhalenavond begint met een inloop om 19.30 uur en start om 20.00 uur. De locatie is wederom in de (inmiddels verbouwde) kantine van der Scharlakenhof in Haren.

De verhalenavond, die onderdeel uitmaakt van een serie avonden in Haren en omliggende dorpen in Groningen en Drenthe, wordt georganiseerd door de Projectgroep Zwembadverhalen.
De avonden dienen ter inspiratie voor een spetterende locatietheatervoorstelling in de zomer van 2015.

Zwemles aan de haak van de badmeester, watertrappelen, een eerste duik van de hoge duikplank, lekker dobberen op het water, maar ook... een gestolen zoen achter het badhokje. Tijdens de verhalenavonden kunnen bezoekers herinneringen ophalen aan zwembaden en zwemmen en hun eigen verhaal delen.

Verhalen over het natuurbad in de Appelbergen, zwemmen in het Paterswoldsemeer en in het binnen- en vroegere buitenbad Scharlakenhof.
Gespreksleiders: Ali Bakker en Annet Boekel.
Gasten aan tafel: o.a. Lineke Holle en Henk Werners.
oude foto's en filmbeelden van het natuurbad in de Appelbergen.
Met muziek van Johannes van Timmeren.
Met een kijkje in et vernieuwde zwembad en een zwemtraining van de zwemclub haren.
En nog veel meer.

De verhalenavond komt tot stand in nauwe samenwerking met Harener Historische Kring Old Go, Stichting exploitatie Zwembad Scharlakenhof en de zwemclub Haren.