Verhalenavond op 16 maart

Verhalenavond op 16 maart

De Projectgroep Zwembadverhalen en de Stichting Gedeelde Verhalen organiseren op 16 maart een verhalenavond in de kantine van de Sporthal Scharlakenhof.
Dit is de tweede avond in Haren. De eerste verhalenavond was in oktober 2013, voorzag duidelijk in een behoefte en bleek een feest der herkenning.
Deze tweede verhalenavond begint met een inloop om 19.30 uur en start om 20.00 uur. De locatie is wederom in de (inmiddels verbouwde) kantine van der Scharlakenhof in Haren.

De verhalenavond, die onderdeel uitmaakt van een serie avonden in Haren en omliggende dorpen in Groningen en Drenthe, wordt georganiseerd door de Projectgroep Zwembadverhalen.
De avonden dienen ter inspiratie voor een spetterende locatietheatervoorstelling in de zomer van 2015.

Zwemles aan de haak van de badmeester, watertrappelen, een eerste duik van de hoge duikplank, lekker dobberen op het water, maar ook... een gestolen zoen achter het badhokje. Tijdens de verhalenavonden kunnen bezoekers herinneringen ophalen aan zwembaden en zwemmen en hun eigen verhaal delen.

Verhalen over het natuurbad in de Appelbergen, zwemmen in het Paterswoldsemeer en in het binnen- en vroegere buitenbad Scharlakenhof.
Gespreksleiders: Ali Bakker en Annet Boekel.
Gasten aan tafel: o.a. Lineke Holle en Henk Werners.
oude foto's en filmbeelden van het natuurbad in de Appelbergen.
Met muziek van Johannes van Timmeren.
Met een kijkje in et vernieuwde zwembad en een zwemtraining van de zwemclub haren.
En nog veel meer.

De verhalenavond komt tot stand in nauwe samenwerking met Harener Historische Kring Old Go, Stichting exploitatie Zwembad Scharlakenhof en de zwemclub Haren.

Old Go

De Harense Kring Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

(Mede-)Organisatie Open Monumentendag en Dag van de Harense Geschiedenis

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00u bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar . Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden? U kunt zich aanmelden door middel van het aanmeldingsformulier (zie onder vereniging-lidmaatschap). 

Heeft u een algemene vraag of opmerking? Stuur een mailtje naar

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud en/of de website? Stuur een mailtje naar

Heeft u een vraag of opmerking over de website? Stuur een mailtje naar