Eerste Dag Harener Geschiedenis

Eerste Dag Harener Geschiedenis

Op zaterdag 15 oktober vindt de eerste Dag van de Harener Geschiedenis plaats. Een gezamenlijk initiatief van de leden van het Historisch Platform Haren.
Er staan ‘s ochtends een fietstocht en een wandeltocht op het programma. De Harense jeugd mag archeologisch onderzoek doen. ’s Middags zijn er in ’t Clockhuys uiteenlopende lezingen over het verre en meer recente verleden van Haren te beluisteren. Het eerste Hotspot-bord van Geopark De Hondsrug in Haren wordt onthuld en er wordt een boek over de Harense archeologie gepresenteerd.

De vier Harense geschiedenisclubs, verenigd in het Historisch Platform Haren, besloten tot deze eerste Dag van de Harener Geschiedenis. Het gaat om de Stichting Harener Historische Commissie, de Harense Historische Kring ‘Old Go’, De Stichting Bezoekerscentrum Klooster Yesse en de Stichting Gedeelde Verhalen. Het centrale thema van deze eerste editie is ‘Verdwenen Haren’, dat op verschillende manieren aan de orde komt.

Old Go

De Harense Kring Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

(Mede-)Organisatie Open Monumentendag en Dag van de Harense Geschiedenis

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00u bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar . Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden? U kunt zich aanmelden door middel van het aanmeldingsformulier (zie onder vereniging-lidmaatschap). 

Heeft u een algemene vraag of opmerking? Stuur een mailtje naar

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud en/of de website? Stuur een mailtje naar

Heeft u een vraag of opmerking over de website? Stuur een mailtje naar