3 mei herdenking Appelbergen 2019

3 mei herdenking Appelbergen 2019

Op 3 mei 2019 vond weer de jaarlijkse herdenking plaats van de slachtoffers van de april-mei staking 1943. In Noord-Nederland werden door de Duitsers als reactie op de staking 56 personen vermoord. Zeer waarschijnlijk zijn 34 van hen door de Duitsers begraven in de Appelbergen. Van 19 slachtoffers staat dat vast. Zij werden na de oorlog gevonden in een massagraf en vervolgens elders herbegraven. De andere 15 slachtoffers zijn nooit terug gevonden. Bij het grote ven in de Appelbergen staan eenvoudige gedenkstenen met de namen van de slachtoffers. Een afvaardiging van Old Go neemt elk jaar deel aan de herdenking. Dit jaar werd een krans gelegd door voorzitter Eppo van Koldam en penningmeester Henk Bazuin (foto Wil Legemaat)

Old Go

De Harense Kring Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

(Mede-)Organisatie Open Monumentendag en Dag van de Harense Geschiedenis

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00u bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar . Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden? U kunt zich aanmelden door middel van het aanmeldingsformulier (zie onder vereniging-lidmaatschap). 

Heeft u een algemene vraag of opmerking? Stuur een mailtje naar

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud en/of de website? Stuur een mailtje naar

Heeft u een vraag of opmerking over de website? Stuur een mailtje naar