Bezoek burgemeester aan de Culturele Raad Haren

Bezoek burgemeester aan de Culturele Raad Haren

Op 16 januari 2020 bracht burgemeester Koen Schuiling een bezoek aan de Culturele Raad Haren (CRH). Daarbij waren ook Annemiek Bos (Klooster Yesse) en onze voorzitter Eppo van Koldam namens het Historisch Platform Haren aanwezig. Annemiek toonde de burgemeester aan de hand van een korte presentatie de activiteiten van de Stichting Bezoekerscentrum Klooster Yesse, de Harense Historische Kring Old Go en de Harener Historische Commissie. De burgemeester bleek goed op de hoogte van de situatie in Haren. In een geanimeerde discussie werd de burgemeester vooral op het hart gedrukt om binnen de ambtelijke organisatie van de nieuwe gemeente Groningen meer ruimte te maken voor de aanpak van activiteiten en festiviteiten door vrijwilligers. Het is duidelijk, dat op men op een aantal plekken in de organisatie nog moeite heeft om zich aan te passen aan de nieuwe situatie en te snel over de volle breedte van de nieuwe gemeente de organisatie uitbesteed aan professionele instanties, terwijl dat voor Haren en waarschijnlijk ook Ten Boer, helemaal niet nodig is. 
Op de foto v.l.n.r.: Eppo van Koldam, Hein Bekenkamp, Annemiek Bos en Koen Schuiling. 

Old Go

De Harense Kring Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

(Mede-)Organisatie Open Monumentendag en Dag van de Harense Geschiedenis

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00u bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar . Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden? U kunt zich aanmelden door middel van het aanmeldingsformulier (zie onder vereniging-lidmaatschap). 

Heeft u een algemene vraag of opmerking? Stuur een mailtje naar

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud en/of de website? Stuur een mailtje naar

Heeft u een vraag of opmerking over de website? Stuur een mailtje naar