Eppo van Koldam vervolgt column Harener Historie

Drie jaar lang publiceerde Eppo van Koldam in het Harener Weekblad de column Harener Historie. In totaal kwam hij tot 78 afleveringen. Eind februari 2020 stopte de redactie van het Harener Weekblad plotseling met de publicaties. Dit helaas zonder uitleg aan de lezers. Eppo pakt nu de draad weer op via www.oldgo.nl. U kunt iedere twee weken onder de tab Publicaties=>Column-Harener-Historie een aflevering van de column tegemoet zien. Veel nieuwe afleveringen en nu en dan een herhaling van een aflevering uit de oude doos. Eppo begint met de aflevering ‘Dei roege bliksem’.

Old Go

De Harense Kring Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

(Mede-)Organisatie Open Monumentendag en Dag van de Harense Geschiedenis

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Bezoekerscentrum

Kom eens langs in het bezoekerscentrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00u bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Het adres is Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.

Contact

Wilt u lid worden? U kunt zich aanmelden door middel van het aanmeldingsformulier (zie onder vereniging-lidmaatschap). 

Heeft u een algemene vraag of opmerking? Stuur een mailtje naar

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud en/of de website? Stuur een mailtje naar

Heeft u een vraag of opmerking over de website? Stuur een mailtje naar