Lezing Hottingerkaart

Lezing Hottingerkaart

Tussen 1773 en 1794 hebben militaire ingenieurs een verschillende delen van Noord- en Oost-Nederland in kaart gebracht, waaronder Drenthe, Westerwolde en het gebied rond de stad Groningen. Deze Hottingerkaarten zijn op een schaal van 1:14.400. Door deze grote schaal zijn details, zoals grondgebruik, heidevelden, venen, riviertjes en bebouwing goed te herkennen. De topografische kaart geeft een prachtig beeld van de structuur van Haren. Veel daarvan is ook vandaag de dag nog te herkennen. Old Go organiseert er samen met de wijkacademie Oosterhaar een lezing over. Deze wordt gegeven door Ali Bakker op 23 september a.s. in de Mellenshorst (20.00 – 21.30 uur).

Old Go

De Harense Kring Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

(Mede-)Organisatie Open Monumentendag en Dag van de Harense Geschiedenis

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00u bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar . Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden? U kunt zich aanmelden door middel van het aanmeldingsformulier (zie onder vereniging-lidmaatschap). 

Heeft u een algemene vraag of opmerking? Stuur een mailtje naar

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud en/of de website? Stuur een mailtje naar

Heeft u een vraag of opmerking over de website? Stuur een mailtje naar