Een leeuw van zandsteen

Een leeuw van zandsteen

Op zaterdag 17 november 2018 heeft wethouder Mathilde Stiekema van de gemeente Haren bij de Zorgboerderij De Mikkelhorst een beeld onthuld van een leeuw van zandsteen. Dit beeld was door Bouwe Seffinga geschonken aan de Harense Historische Kring Old Go. Maar wat is een beeld zonder nadere uitleg? Terecht werd in de Algemene Ledenvergadering op 27 februari 2020 de vinger op deze zere plek gelegd. Vervolgens heeft bestuurslid Henk Bazuin de handschoen opgepakt en gezorgd voor een prachtige folder en een bordje bij het beeld. De folder is verkrijgbaar in de zorgboerderij. Voorts is de folder met het blad Harens Old Goud 2020 nr 1 toegezonden aan alle leden van Old Go.

Een digitale versie van de folder is hier in te zien.

Old Go

De Harense Kring Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

(Mede-)Organisatie Open Monumentendag en Dag van de Harense Geschiedenis

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00u bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar . Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden? U kunt zich aanmelden door middel van het aanmeldingsformulier (zie onder vereniging-lidmaatschap). 

Heeft u een algemene vraag of opmerking? Stuur een mailtje naar

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud en/of de website? Stuur een mailtje naar

Heeft u een vraag of opmerking over de website? Stuur een mailtje naar