Fotopresentatie 3 maart 2022: Kromme Elleboog en omgeving

Fotopresentatie 3 maart 2022: Kromme Elleboog en omgeving

Op donderdag 3 maart 2022 vindt de eerste aflevering plaats van de door ons geplande fotopresentaties. Alle presentaties vinden plaats op donderdag-middag om 14.00 uur in het informatiecentrum van onze vereniging aan de Oude Brinkweg 12A te Haren. De capaciteit is beperkt. Het is daarom gewenst, dat u zich vooraf aanmeldt. Uiteraard hebben leden bij de aanmelding voorrang. Zij mogen maximaal 1 introducee opgeven. Verder geldt: ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Aanmelding via of schriftelijk aan de secretaris, Scheperweg 44, 9751 RR Haren.

Helaas is ons informatiecentrum niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Bij deze eerste fotopresentatie richten we ons op de Kromme Elleboog en omgeving. Behalve de Kromme Elleboog zijn dat de Kerkstraat tot de Hortuslaan, de Jachtlaan tot de Stationsweg en het kruispunt met de Molenweg en de Kerklaan.

Graag horen wij uw herinneringen. Heeft u of uw familie hier gewoond? Bent u hier langs gekomen op weg naar school of werk? Wat heeft u hier beleefd?

Op de foto de boerderij van de familie Oosterveld op de hoek van de Kromme Elleboog en de Oude Brinkweg. Als u nog aanvullingen hebt op onze fotoverzameling houden wij ons uiteraard aanbevolen. Wij kunnen foto’s ter plaatse scannen.

Old Go

De Harense Kring Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

(Mede-)Organisatie Open Monumentendag en Dag van de Harense Geschiedenis

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00u bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar . Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden? U kunt zich aanmelden door middel van het aanmeldingsformulier (zie onder vereniging-lidmaatschap). 

Heeft u een algemene vraag of opmerking? Stuur een mailtje naar

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud en/of de website? Stuur een mailtje naar

Heeft u een vraag of opmerking over de website? Stuur een mailtje naar