Fietsexcursie zondag 15 mei start 14 uur

Fietsexcursie zondag 15 mei start 14 uur

Op zondag 15 mei om 14.00 uur herhalen we een fietsexcursie langs kunstwerken in Haren. Deze tocht heeft eerder plaatsgevonden tijdens Open Monumentendag 2021.

Het gaat hier om een excursie van iets meer dan 10 kilometer langs kunstwerken en enkele gebouwen waar interessante verhalen over te vertellen zijn. De route gaat door het dorp Haren en zal eindigen bij het Paterswoldsemeer. Aan het eind van de excursie krijgt u een mooi boekje met de beschrijvingen van de kunstwerken in historisch perspectief.

Aan deze tocht kan iedereen meedoen. Het maakt niet uit of u elektrisch of nog gewoon fietst. Vorig jaar deed een deelneemster van 85 mee. Het fietstempo zal bescheiden zijn en ook de verkeersveiligheid wordt goed in de gaten gehouden.

Wilt u meedoen, dan kunt u zich opgeven via het mailadres   

Er  zijn geen kosten verbonden aan excursie en boekje.

Nadere informatie ontvangt u na opgave.

Old Go

De Harense Kring Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

(Mede-)Organisatie Open Monumentendag en Dag van de Harense Geschiedenis

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00u bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar . Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden? U kunt zich aanmelden door middel van het aanmeldingsformulier (zie onder vereniging-lidmaatschap). 

Heeft u een algemene vraag of opmerking? Stuur een mailtje naar

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud en/of de website? Stuur een mailtje naar

Heeft u een vraag of opmerking over de website? Stuur een mailtje naar