Harens Old Goud 2018-2

Harens Old Goud 2018-2

De tweede Harens Old Goud van 2018 is verschenen. Diverse auteurs hebben hun best gedaan de geschiedenis van Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren op een aantrekkelijke manier te presenteren. Een greep uit de inhoudsopgave:

  • Het leven en wonen op de Hoornse Dijk op basis van interviews met bewoners van de Hoornse dijk, de heren Lok, Staal en Nijdam. Door Kees Romijn en Henk Bazuin.
  • Buitenhuis de Mickelhorst en zijn bewoners vanaf de 19e eeuw. Deel II, waarin aandacht voor de 6 boerderijen die in de verkoopacte worden genoemd. Henk Bazuin.
  • De Tuchtschool in Haren, door Dick van Nieulande.
  • Het Glimmerbeekje: "Neus diiiiicht!", geschreven door Henk Bakker. Op 13 april 2019 is er een fietsexcursie langs de Glimmerbeek o.l.v. de auteur.
  • Aagtje Jobing-Vriesema, interview opgetekend door Lineke van Geest in het voorjaar van 2014.


Digitale versie Harens Old Goud 2018 nr 2

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl