80 jaar Boeremapark Haren

80 jaar Boeremapark Haren

Ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan van het Boeremapark Haren is er een extra editie van Harens Old Goud verschenen. Deze editie is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Burgemeester Boeremapark. De editie is gemaakt door mevrouw Anja van de Wege en de heer Roelof van Wijk.
Dankbare hulp daarbij is verkregen door gebruik te mogen maken van de archieven van de gemeente Haren. Informatie werd verkregen van omwonenden en (oud) inwoners van de gemeente Haren. Een bijzonder woord van dank aan het adres van de heer Henk Werners, lid van de jubileumcommissie, die menig bezoekje heeft afgelegd om informatie van mensen te krijgen en ons op die manier van tekst en foto's heeft voorzien. Naar ons is gebleken zijn al deze mensen ontzettend trots op dit prachtige park.

Het schilderij op de voorpagina is van de hand van mevrouw Margo Eykemaar te Haren.

Digitale versie Harens Old Goud speciale uitgave 80 jaar Boeremapark

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl