Verslag fietsexcursie 15 mei 2022

Verslag fietsexcursie 15 mei 2022

Op zondag 15 mei om 14.00 uur herhalen we een fietsexcursie langs kunstwerken in Haren. Deze tocht heeft eerder plaatsgevonden tijdens Open Monumentendag 2021.

Het gaat hier om een excursie van iets meer dan 10 kilometer langs kunstwerken en enkele gebouwen waar interessante verhalen over te vertellen zijn. De route gaat door het dorp Haren en zal eindigen bij het Paterswoldsemeer. Aan het eind van de excursie krijgt u een mooi boekje met de beschrijvingen van de kunstwerken in historisch perspectief.

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl