Schilderijen en tekeningen Jan Popkes van der Zee

Schilderijen en tekeningen Jan Popkes van der Zee

In Harens Old Goud 2023 nr 1 is onder de titel ‘Nogmaals Jan Popkes van der Zee’ een artikel gepubliceerd over deze schilder. Bij dit artikel zijn een aantal van de door hem gemaakte schilderijen en tekeningen als illustratie opgenomen. Door diverse personen zijn echter meer afbeeldingen van werken van Jan Popkes van der Zee aan Old Go ter beschikking gesteld dan bij het artikel konden worden weergegeven. In deze fotogalerij wel het volledige overzicht. Daarbij moet worden bedacht dat het gaat om foto’s van schilderijen en tekeningen die soms zijn gemaakt onder moeilijke omstandigheden (bv achter glas). Voorts zijn alle afbeeldingen op de foto’s zo bijgesneden dat de een rechthoek is ontstaan in de verhouding 3:2.

 

 

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl