Excursie gemeentehuis Groningen 17 mei 2024

Excursie gemeentehuis Groningen 17 mei 2024

Op vrijdag 17 mei jl. was de excursie naar het onlangs verbouwde gemeentehuis van Groningen. Veel deelnemers kwamen met de bus, er  is een goede verbinding vanaf de P+R Haren naar de binnenstad van Groningen. 

In de hal van het gemeentehuis werden de deelnemers verwelkomd door Fenneke en Jan van der der Es van Old Go. De rondleiding duurde een uur en werd verzorgd door 2 enthousiaste studenten. De tocht ging o.a. langs de raadzaal, de trouwzaal en door vertrekken waar ambtenaren nog gewoon aan het werk waren. Het was een geslaagde middag. Old Go is van plan om de excursie vaker te organiseren dus houd de Nieuwsbrief in de gaten!

Foto: Fred Rozema

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl