Excursie Mikkelhorst 12 mei 2012

Excursie Mikkelhorst 12 mei 2012

Op zaterdag 12 mei 2012 vindt de jaarlijkse Old Go-excursie plaats. Bij deze excursie wandelen we door het gebied waar het buitenhuis de “Mikkelhorst” heeft gestaan. We worden rondgeleid door twee gidsen: de heren Sluurman en Bazuin.

De heer Sluurman woont al tientallen jaren in dit gebied en heeft de nieuwe wijk de Mikkelhorst zien ontstaan. De heer Bazuin is geboren aan de Mellenssteeg en heeft de hele geschiedenis van het Buitenhuis en alle boerderijen die in de wijk de Middelhorst hebben gestaan, uitgeplozen.

Het belooft een boeiende excursie te worden. We gaan op zoek naar de resten die er nog zijn van het oude buitenhuis. We horen van de bewoners die er vanaf begin 17e eeuw hebben gewoond. Over de tuinmanswoning, het koetshuis. Over het ontstaan van de nieuwe wijk en over de boerderijen die in omgeving stonden.

Om 14.00 uur verzamelen voor het hek van de Zorgboerderij De Mikkelhorst, Klaverlaan 37, Haren. Om 15.30 uur eindigt de rondleiding. Er is dan gelegenheid tot napraten in de Zorgboerderij.
Leden gratis, niet leden € 2.

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl