Verslag Open Monumentendag 2013

Verslag Open Monumentendag 2013

  • suf_alt_page_title: Algemene info
  • suf_alt_page_title: Algemene info
  • suf_alt_page_title: Algemene info
  • suf_alt_page_title: Algemene info
  • suf_alt_page_title: Algemene info
  • suf_alt_page_title: Algemene info

Zaterdag 14 september jl. was het weer landelijke Open Monumentendag.
Een speciale dag, vooral voor Old Go, omdat de vereniging dit jaar voor het eerst de organisatie van dit evenement overnam van de gemeente Haren.
Na aanleiding van het landelijke thema Macht & Pracht zette ons comité een leuk programma in elkaar. Zo waren er zes gebouwen gratis open, kon men de toren van de Dorpskerk beklimmen en rondslenteren in de gerestaureerde Vroomtuin van Villa de Vennen.
Ook was er 's ochtends een gratis busrit georganiseerd onder leiding van gids Jan Dijkema, bestuurslid van Old Go.
Ondanks het slechte weer waren er tijdens de Open Monumentendag heel wat mensen op de been. Veel mensen namen de kans eens een kijkje te nemen in Huize Weltevreden, waar het beheerdersechtpaar iedereen hartelijk verwelkomde. Ook bezochten veel mensen de Dorpskerk en beklom men de toren voor een wijds uitzicht over Haren.
Ruim 25 mensen deden mee met de busrit en luisterden met belangstelling naar de molenaar van molen De Korenschoof in Noordlaren, die tijdens de rit op het programma stond.
Naast molen De Hoop en de Rooms-katholieke kerk in Haren, was er verder ook publieke belangstelling voor de Bartholomeus kerk in Noordlaren en de tuin van Villa de Vennen.

Een geslaagde dag!


 

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl