Verhalenavond oude zwembaden 10 oktober 2013

Verhalenavond oude zwembaden 10 oktober 2013

Circa 60 mensen waren op 10 oktober 2013 naar de verhalenavond over oude zwembaden gekomen, die was georganiseerd door Old Go en de filmmaker Anne van Slageren. Anne van Slageren legde uit dat hij van plan was een (film) voorstelling te maken over het zwemmen in onze gemeente en dat deze avond een stap was in dat proces.
Hij vertoonde ter introductie een film over een zoektocht naar de restanten van de drie zwembaden van de gemeente Haren: 1. Het Paterwoldse Meer, 2. Scharlakenhof en 3. Appelbergen.
Daarna werden door de gespreksleider, de heer Hein Bekenkamp, mevrouw Tissing - de Boer de dochter van de eigenaar van het zwembad Appelbergen en Jaap Bakker die gewoon zwemles kreeg, aan tafel uitgenodigd voor een gesprek. Het was een levendig gesprek en er werden door de aanwezigen de nodige anekdotes uit die tijd aangedragen: een vierde zwembad in het Noord-Willems kanaal speciaal op zondag, het omzeilen van de tol bij de Meerweg, het verhogen van de zwemwatertemperatuur op het bord, en vele andere.
Na een pauze werden aan tafel uitgenodigd de heer Fred Abbaru, oud badmeester en Henk Bulstra. In dit gesprek ging het vooral om het buitenbad van Scharlakenhof dat in 1975 werd geopend en in 1988 werd gesloten. Dat was spijtig maar er kwam een fraai roestvrij stalen binnenbad voor terug.
Aangekomen bij het heden werden de aanwezigen door de heer Venema ingelicht over de status van het zwembad. Mogelijk kan het in december van dit jaar open gaan.

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl