1. Molens tussen Stad en d’Olde Lantschap 

1. Molens tussen Stad en d’Olde Lantschap 

Molens tussen Stad en d’Olde Lantschap 
Drs. D.M. Bunskoeke 
Harener Historische Reeks nr 1, Haren 1984 
Boekhandel Boomker Haren in samenwerking met Knoop Haren BV
ISBN 90.6148.810.
Tot stand gekomen met financiële steun van de gemeente Haren

De gemeente Haren telt momenteel vijf molens: ‘De Hoop’ in het centrum van het dorp Haren, ‘De Biks’ in de Onnerpolder, ‘De Korenschoof’ in Noordlaren, ‘De Witte Molen’ aan het Noord-Willemkanaal bij Glimmen en ‘De Helper’ bij het sluisje aan het Paterswoldsemeer. Van deze molens wordt de geschiedenis beschreven, maar ook van een aantal verdwenen molens, zoals de molen te Harenermolen, die in 1820 werd verplaatst naar het centrum van Haren, in 1871 afbrandde, nog wel werd herbouwd, maar in 1885 toch definitief werd gesloopt. De watermolen te Noordlaren, die nu in het openluchtmuseum in Arnhem staat. Van de watermolen te Haren resteert aan de Nesciolaan nog slechts de bijbehorende woning.

Omdat dit deel in de Harener Historische Reeks is uitverkocht is de uitgave in pdf beschikbaar (klik hier)

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl