2. Rails en rangeren- Schetsen uit de Harener spoorweghistorie

2. Rails en rangeren- Schetsen uit de Harener spoorweghistorie

Rails en rangeren- Schetsen uit de Harener spoorweghistorie 
E.J. Bunskoeke en Drs. D.M. Bunskoeke 
Harener Historische Reeks nr 2, Haren 1985 
Boekhandel Boomker Haren in samenwerking met Knoop Haren BV
ISBN 90.6148.811.7
Tot stand gekomen met financiële steun van de gemeente Haren en de NV Nederlandse Spoorwegen (aangeboden bij de opening van de lijnwerkplaats Onnen in 1985)

Op 30 april 1870 vond de feestelijke opening plaats van de spoorverbinding Groningen-Meppel. Vanaf dat moment heeft de gemeente Haren een nauwe band met ‘het spoor’. In het boek wordt die band nader verklaard. Uiteraard beginnend met de aanleg van de spoorlijn, de halte Haren en het station De Punt. Vervolgens de aanleg van het emplacement te Onnen en de bouw van een geheel nieuwe wijk – Tuindorp Onnen – voor de medewerkers van de spoorwegen. De hectische jaren 1940-1945. De bouw van een nieuw P&R station in Haren in september 1968 en de realisatie van een geheel nieuwe lijnwerkplaats op het emplacement Onnen in 1985.

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl