20. Yesse door de eeuwen heen

20. Yesse door de eeuwen heen

Yesse door de eeuwen heen 
A.M.E. Bos 
Harener Historische Reeks nr 20, Haren, 2014 
Uitgeverij Boomker Haren/Uitgeverij Knoop Haren 
ISBN 978-90-6148-466-0 
Tot stand gekomen met financiële steun van de gemeente Haren in het kader van het Participatieproject Klooster Yesse 

Op de plek van de huidige buurtschap Essen in de gemeente Haren, iets ten zuiden van de stad Groningen, heeft enkele eeuwen een Cisterciënzer vrouwenklooster gestaan: Yesse of Jesse, later Essen geheten. Dit boek behandelt de geschiedenis in ruime zin en is dan ook een rijke uitbreiding van het 'Miniatuurtje klooster Yesse te Essen'(2002) uit de Harener Historische Reeks, dat drie drukken beleefde en inmiddels niet meer verkrijgbaar is. Dit 'volwassen' deel uit de Reeks is een welkome aanvulling hierop. Behalve op de geschiedenis van het klooster zelf wordt ook dieper ingegaan op de resultaten van archeologisch onderzoek ter plaatse, waar tevens conclusies aan worden verbonden.

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl