Verslag Dag Harener Geschiedenis 2017

Verslag Dag Harener Geschiedenis 2017

Op zaterdag 15 oktober presenteerde het Historisch Platform Haren de eerste Dag van de Harener Geschiedenis. In de ochtend was er een fietstocht langs de route van het Geopark de Hondsrug. Voor de wandelaars was er een tocht uitgezet met als startpunt het Quintesbos in Glimmen. De schooljeugd kon terecht bij Klooster Yesse. 's Middags vond aan het Raadhuisplein de onthulling van het Hotspot-bord Geopark plaats. Het symposium in het Clockhuys trok zo'n 70 belangstellenden. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag.

 

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl