Verslag Open Monumentendag 2022

Verslag Open Monumentendag 2022

De Open monumentendagen vielen dit jaar op 10 en 11 september. Het thema was "Duurzaamheid".

Old Go verzorgt jaarlijks de Open Monumentendag voor de voormalige gemeente Haren, de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren. Zo ook dit jaar. Op 10 september, de zaterdag, waren de Dorpskerk inclusief de Toren en molen de Hoop in Haren geopend. In de Toren was een rondleiding waar verhalen werden verteld o.a. over Bommen Berend die zuurkool in de toren gegeten zou hebben. In Noordlaren was de Bartolomeüskerk geopend, daar werden mini-concertjes gegeven door de organist. Je kon ook een kijkje nemen in molen de Korenschoof. Het was mooi weer die dag maar er was helaas niet voldoende wind om de molens te laten draaien.

Old Go had de Duurzaamheid vertaald naar de duurzame bossen: het Noordlaarderbos en het Quintusbos. Op de zaterdag was er een wandeling door het Noordlaarderbos met als gids mevrouw Ingrid Schenk. De pingo-ruïne die anders niet toegankelijk is, was opgenomen in het programma. Op zondag was er een interesante wandeling in het Quintusbos onder leiding van Henk Bakker.

Foto: Henk Bazuin

 

 

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl