Zaterdag 21 januari 2023 is in het trottoir voor de woning Wilhelminalaan 11 te Haren een Stolperstein onthuld ter nagedachtenis aan de heer Claas Rooda. De heer Rooda was betrokken bij het verzet. Hij werd in september 1944 gearresteerd. Na een korte gevangenhouding op de zolder van het Scholtenshuis aan de Grote Markt in Groningen werd hij overgebracht naar Westerbork. Daar werd hij gefusilleerd als represaille voor de moord op twee SD'ers in Dokkum.
Claas Rooda is op 2 november 1945 herbegraven op de begraafplaats Esserveld aan de Esserweg in Groningen. Op deze begraafplaats is een monument opgericht voor drieënveertig In Westerbork gefusilleerde oorlogsslachtoffers. Behalve voor Claas Rooda worden hier ook vier andere slachtoffers uit Haren geëerd: Hendrik Date Bus, Jo Moerman, Gerard Oosting en Roelof van Weerden.
De naam van Claas Rooda staat ook op de gedenksteen voor de dorpskerk in Haren. Een beschrijving van hem is te vinden in het boek 'Van kwaad tot onvoorstelbaar erger - Verhalen achter de namen op de gedenksteen in Haren'. Bij de vermelding van het boek op deze site staan ook alle latere correcties en aanvullingen vermeld. Daartoe behoort ook een zeer uitvoerige beschrijving van het leven van Claas Rooda opgesteld door de heer Ad van der Logt.
De Stolperstein werd onthuld door een zoon van de heer Claas Rooda. Hij staat midden op de foto en wordt geflankeerd door een kleindochter en kleinzoon. Kleindochter Clary Rooda nam het initiatief voor de plaatsing van de Stolperstein. Bij de onthulling werden enige Joodse liederen gezongen. Overigens was Claas Roods zelf niet Joods. Zijn buren, de familie Blocq, Wilhelminalaan 9 wel. Voor die woning zijn in 2010 vier Stolpersteine geplaatst.