Boek van Wil Legemaat nog steeds actueel

Boek van Wil Legemaat nog steeds actueel

In 2010 verscheen het boek ‘Van kwaad tot onvoorstelbaar erger – Verhalen achter de namen op de gedenksteen in Haren’ als deel 15 in de Harener Historische Reeks, geschreven door Wil Legemaat. Inmiddels is dit boek uitverkocht en Wil Legemaat is helaas overleden. Dit betekent echter geenszins dat het boek niet meer actueel is. Alle informatie die na het verschijnen van het boek beschikbaar is gekomen staat op de www.oldgo.nl vermeld als aanvulling op het boek. De eerste aanvullingen zijn van Wil Legemaat zelf. Vervolgens zijn ook aanvullingen toegevoegd uit andere bronnen. Recent zijn zeer uitvoerige beschrijvingen ontvangen over Claas Rooda en Hendrik Date Bus. Beide opgesteld door de heer Ad van der Logt.

U vindt alle informatie via deze link: HHR 15 + aanvullingen

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl