Open Monumentendag 2023 daverend succes

Open Monumentendag 2023 daverend succes

Vele honderden belangstellenden kwamen afgelopen weekend naar Noordlaren om deel te nemen aan de door Old Go georganiseerde activiteiten in het kader van de Open Monumentendag. Na de opening door Henny Groenendijk met een lezing over herkenbare oude elementen in het landschap, werd mede door het prachtige weer het terras van De Hoeksteen aan de Lageweg het vertrekpunt voor de vele activiteiten. Orgelmuziek van Joris te Have en poffertjes van de familie Sipkema droegen bij aan de gezellige sfeer, waarbij ook de inzet van de vrijwilligers van het dorpshuis niet onvermeld mag blijven. De huifkartocht onder leiding van Ingrid Schenk was beide dagen vol bezet, Henk Abbring en Eppo van Koldam (alias veldwachter Harmannus de Groot) verzorgden rondleidingen door het dorp en Martinus Tuik deed dat zondag op de begraafplaats. In de kerk gaf Dirk Herman de Jong een toelichting op de bouw van de kerk en bespeelde Drik Hoogstede het Van Oeckelenorgel. Ook de expositie in De Hoeksteen wist velen te boeien. Zelfs voor de inwoners van Noordlaren was hier veel nieuws te zien en te horen. De molen De Korenschoof en de Bartholomeuskerk werden druk bezocht. 

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl