Lezing over het Blindeninstituut te Haren in oorlogstijd

Lezing over het Blindeninstituut te Haren in oorlogstijd

Op 17 oktober geeft Johan Niezing een lezing over de oorlogsjaren met de titel "Het Blindeninstituut te Haren in oorlogstijd". 
Johan Niezing groeide op in Haren. Zijn vader was daar directeur van het blindeninstituut aan de Rijksstraatweg 284/286. Dit instituut werd in 1934 gevestigd in een voormalige jeugdgevangenis( tuchtschool). Het oude pand is inmiddels afgebroken en vervangen door nieuwe gebouwen van Visio De Heukelom. In de oorlog werden de panden van het blindeninstituut gevorderd door de Duitse bezetter en moesten alle pupillen elders worden ondergebracht. Na de oorlog werd het pand nog enige tijd gebruikt als gevangenis voor foute Nederlanders. In 1952 ging het instituut op in de Van Heukelomstichting en werd het taakveld verbreed. 

Locatie: Grand café Westerholm, Irenelaan 1, 9752LS Haren
Datum: 17 oktober 2023
Aanvang: 19.30 uur
Einde: ca 21.15 uur
Toegang: gratis voor alle belangstellenden. 

Old Go

De Harense Historische Vereniging Old Go is opgericht in januari 2010 en houdt zich bezig met de geschiedenis van de voormalige gemeente Haren. De gemeente bestond uit de dorpen Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren en de buurtschappen Essen, Dilgt en Hemmen. Op 1 januari 2019 is de gemeente Haren in het kader van de gemeentelijke herindeling samengegaan met de gemeenten Groningen en Ten Boer. 

Gevarieerd aanbod

Lezingen en excursies

Organisatie Open Monumentendag 

Uitgave van Harens Old Goud, 2x per jaar, een tijdschrift met een breed aanbod van artikelen en oude foto's

Publicaties in Haren de Krant

Presentatie en promotie op evenementen.

Info-centrum

Kom eens langs in het Info-centrum van Old Go! Elke eerste donderdag van de maand kunt u van 14.00 tot 16.00 uur bij ons terecht voor inzage in ons archief. We hebben een luisterend oor voor uw (oude) verhalen met of zonder foto’s. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar info@oldgo.nl. Het adres is: Oude Brinkweg 12A, Haren; de trap op naar boven.   

Contact

Wilt u lid worden?  Zie ons aanmeldingsformulier. 

Heeft u een algemene vraag of opmerking:  info@oldgo.nl

Wilt u een artikel of foto's aanbieden voor Harens Old Goud: redactie@oldgo.nl